Cerca:
 

Director

Josep Vila i Jover

Josep Vila i Jover

Biografia

Nascut a Granollers el 1970, va estudiar direcció coral amb Enric Ribó, Conxita Garcia i Christian Grube. Des de 1995 és el director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió, una prestigiosa escola coral de Granollers que compta amb més de sis-cents cinquanta alumnes i deu cors en actiu.
En aquesta institució hi dirigeix el VEUS – Cor infantil Amics de la Unió -format per 60 veus blanques d’entre 12 i 18 anys- i el Cor de Cambra de Granollers, un cor mixt de 40 membres .
Amb aquests cors actua regularment en les temporades estables del Teatre Auditori Granollers, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu, on ha col·laborat amb reconeguts directors com Robert King, Manel Valdivieso, Álvaro Albiach, Jordi Savall, Pablo González o Rubén Gimeno . També realitza cada temporada diversos concerts arreu d’Europa.
És convidat habitualment com a director a tallers i festivals internacionals de cant coral. Entre els darrers cal destacar el festival EUROPA CANTAT 2015 a Pécs (Hongria).

 

Director de VEUS – Cor Infantil Amics de la Unió

Com a director del VEUS, considerat un dels millors cors infantils d’Europa, ha rebut diversos premis en competicions internacionals:

2015 47 Certamen Coral de Tolosa (Euskadi, Spain). 1r premi
2013 Let thePeoplesSing! Concurs de la EuropeanBroadcasting Union. Silver Rose Bowl, a la millor formació coral de l’any
2013 59 Certamen Internacional de Habaneras de Torrevieja. Premi al millor cor Espanyol i Premi de l’audiència
2010 42 Certamen Coral de Tolosa (Euskadi, Spain). 2on premi

 

Enregistraments

Els darrers enregistraments realitzats amb els cors són:

  • 2016 Un barret de cançons. Música de J. Vila i Casañas i poemes de M. Desclot.
  • 2015 Viatge al Cor. Música d’Àlex Martínez i textos d’Eulàlia Canal
  • 2014 Un Conte de Nadal. Obres de Guinovart, amb l’Orquestra CameraMusicae. Editat per La Mà de Guido.
  • 2014 Història de Catalunya amb cançons. Amb l’OBC sota la direcció d’Antoni Ros Marbà
  • 2012 There is no rose. Obres de Britten i Rutter per a cor infantil i arpa amb arranjaments per a percussió de Joan Vidal Llobet. Editat per La mà de Guido.
  • 2011 Després del Jazz. Amb e, Martí Ventura Trio i Laia Cagigal.

Patrocinadors

Col·laboradors destacats

Amb el suport de

I la col·laboració de